Comenius

Költészet napi vers és prózamondó verseny

Költészet napi vers és prózamondó verseny
Április 11. a magyar költészet napja, József Attila születésnapja.


Kedves Diákok, Comenius Iskola 5-12. évfolyam!
A költészetet nem győzheti le a járvány sem! Így vagy úgy, de idén is megtartjuk a már hagyományossá vált iskolai költészet napi versmondó délutánunkat. Két lehetőséggel számolunk:
1) Ha a húsvéti szünet után visszatérhetünk a jelenléti oktatáshoz, a versenyt április 9-én (pénteken) 15h-tól tartjuk meg a Koppány utcai épület könyvtárhelyiségében.
2) Ha marad a digitális oktatás, az elmondott versekről videófelvételt kérünk, amelyek beküldésének időpontja: április 9. (péntek) 15h.


A versenyre egy (legfeljebb két) szabadon választott verssel vagy prózával lehet nevezni. A versenyzőket iskolánk tanáraiból álló zsűri értékeli és minősíti két korcsoportra bontva (felsős és gimnáziumi korosztály). A versenyen való részvételt a magyartanárok irodalom ötös osztályzattal is jutalmazzák.

Ha jelentkezni szeretnél, kérlek, hogy a Teams 5-12. évf. Általános felületén küldd el nekem a neved, osztályod és a választott vers vagy próza címét, szerzőjének a nevét március 31. 16h-ig!

Az irodalom segít áttörni a korlátainkon, olyan helyzeteket megélni, amelyeknél fizikálisan nem, de szellemileg, lélekben nagyon is jelen lehetünk. Remélem, minél többen választjátok a járvány miatti bezártság legyőzésének ezt a módját!
Zsűritársaim nevében is szeretettel várom a jelentkezéseteket és a közös élményt!
Szigeti Anna
kép: Pinterest

Étkezés

2023. szeptember 4-30.

Rendelés módja: péntekenként 13:00-16:00 között a Koppány utcai portán, vagy online péntek 16:00 óráig. A menza befizetése a kiküldött számla alapján történik.

Hiányzás, betegség esetén a szülő 8:30-ig tudja lemondani a Koppány utcai portán (22/310-340 telefonszámon) a napi vagy a távolléttel érintett időszakra szóló étkezést, étkezéseket.

St Patrick's Day 2023

2023. március 17-én tartjuk a Szent Patrick Napot.
Megjelenés: zöld ruhában :-)!

We celebrate St Patrick's Day on March 17, 2023. Appearance: in a green dress :-)!

Fel